Obiježen dan voda! - 21.03.2015.

Napisao/la Hrvoje. Posted in Iz rada odreda

Prošlu smo subotu, povodom svjetskog dana voda 22.03., posjetili Kanu klub Končar. Kao i odinama do sad, u društvu O.I. NB Đebo pomogli smo u čišćenju kanu kluba. Snažan timski duh uvelike je pomogao uspješnoj provedbi zadatka - dok su se mali, spretni prsti bavili grančicama, starija je radna snaga neprestano palila tačke i tčke hitro skupljenog otpada.

 

Pošto je posao dovršen, došlo je vrijeme za vožnju kanuom. Izuzetno atraktivna, ova je aktivnost izmamila osmjehe na mnoga lica, ali i proizvela prilično bola u rukama. Naime, dugotrajno veslanje nije nimalo lagano neiskusnim veslačima.

 

Budući da naša mlađahna izviđačka patrola uskoro ide na Primorsku gojzericu, ugledno riječko natjecanje, nastavili smo s treningom za brzinsko dizanje šatora. Iako u početku pomalo nespretno i neorganizirano, nakon nekoliko ponavljanja rezultati su bili prilično dobri. Napokon, došao je i ručak. Pristojno začinjen grah i pristojna količina mesa u njemu bili su sve što nam je trebalo.

 

Nakon vježbanja dizanja zaklona i signalizacije, igrana je odbojka sa šatorskim krilima, ali ovaj put u timovima. Usprkos nedostatku špage, snašli smo se za kakvu - takvu mrežu.

 

Oko 14 sati kolege iz Đebe zaputili su se prema matičnom Trnskom, a mi smo ostali kako bismo bodrili naše izviđače pri vježbanju terenskog kuhanja za natjecanje. Hrane nikad dosta!