OI Savski Gaj

Nije lako biti Izviđač

Posted in Iz medija

otvaranje_prostora_7Odred Izviđača Savski Gaj u subotu 8. lipnja 2013. upriličio je druženje svojih članova, njihovih roditelja i gostiju. Ovo događanje uveličali su gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić i načelnica odjela za mlade Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport gospođa Helena Miladić. Kao i uvijek kada to organiziraju Izviđači ovog Odreda bilo je veselo i nadasve kreativno.

Dobro raspoloženi gradonačelnik odlično se uklapao u ovo razdragano društvo, zahvalio je vodstvu Odreda na trudu i poželio svim Izviđačima uspješno druženje tijekom cijele godine. Gradonačelnik je predao Odredu na korištenje novo uređene prostorije, čije uređenje je Grad i gradske četvrt Novi Zagreb zapad financijski potpomoglo.

Bila je to prigoda da se malo prozrače šatori i provjeri ispravnost roštilja.

Kako su Izviđači ovog Odreda ujedno i članovi ORR“Svi smo protiv“ naravno da smo i mi bili pozvani, pa smo na brzinu organizirali jedan mali okrugli stol na temu izviđaštvo nekad i sada.

Višnja, Damir i Andreja među prvima su devedesetih krenuli u restrukturiranje, preustroj, prilagođavanje i uspjeli, pokazali su gospodarstvenicima da je moguće. Imaju čak i svoj posjed od preko osam tisuća kvadrata i puno maštanja o tome što će sve biti na tom zemljištu. Zamišljaju moderan skautski centar u kojeg bi navraćali mnogi Izviđači iz Hrvatske ali i iz ostatka svijeta. Čuvši za ovo gradonačelnik Bandić bio je oduševljen, obećao je da će ovo ljeto navratiti i pomoći u realizaciji ostvarenja želja. Gradonačelnik Bandić obećao je Izviđačima da će sa dva Gradska ureda socijala i obrazovanje ozbiljno razmotriti prijedlog Izviđača da im se na ljetnom kampu pridruže i djeca koju Grad šalje na ljetovanje ili zimovanje. Ta bi djeca za znatno manje sredstava boravila u prirodi veći broj dana, ali i naučila puno toga što bi im u kasnijem životu puno pomoglo.

Kako je to izgledalo pogledajte u našim galerijama.

Što je bilo na okruglom stolu i o čemu se razgovaralo poslušajte i nadopunite nas:


 

[www.novi-zagreb.hr]