OI Savski Gaj

Burnjak 2014.

Burnjak, potok i šuma smješteni podno parka prirode Medvednica na sjevernoj strani njenih obronaka u blizini spomenika Seljačkoj Buni u Gornjoj Stubici. To su prazne riječi ako to ne vidite u razna godišnja doba. Krajolik je dakako najljepši kada svoj kamp na prostranoj livadi postave izviđači, stope se s krajolikom kao da su tu uvijek i od uvijek, jedan bez drugog su više nezamislivi.

Ove godine je tu po prvi puta međunarodni kamp sa preko 90 učesnika, ugostili smo 26 skauta iz Francuske iz Pariza i okolice. Naravno ima i 65 naših iz dva odreda, odred Savski Gaj i odred Đebo iz Trnskog. Francuzima se jako sviđa naš način rada i kampiranja, kod njih to traje od 3 do 5 dana u pripremljenim kampovima koji su u stalnom postavu i unajmljuju se, nema te organizacije koja vlada u našim kampovima, oni niću na livadi od mostića do šatora, kuhinje kupaonice na dalje. Na primjer dizanje i spuštanje zastave oni to ne rade sada spuštamo i dižemo obje nacionalne zastave i pjevamo obje himne, to ih jako veseli. 

Održana "Tribina "Zagreb zdravi grad" i izabran "Šampion zdravlja"

 

http://novi-zagreb.hr/images/pero/udruge/sampion_zdravlja.jpg  U Velikoj dvorani Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ održana je tribina „Zagreb zdravi grad“ u okviru koje je predstavljen „Zdravstveno-statistički ljetopis Grada Zagreba za 2013. godinu“ te je održano predavanje pod nazivom „Može li mali ubod komarca postati veliki problem?“. Okupljenima su prezentirani ključni zdravstveni pokazatelji koji su objedinjeni u Ljetopisu Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, a koji ukazuju na aktualnu zdravstvenu situaciju građana grada Zagreba.
Nakon što su se okupljenima prigodnim uvodnim riječima obratili ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar i pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo dr. Slavko Antolić, mr. sc. Marina Polić-Vižintin, dr. med. spec. javnog zdravstva i voditeljica Odjela za ocjenu zdravstvenog stanja u Službi za javno zdravstvo prezentirala je zdravstvene pokazatelje za grad Zagreb u protekloj godini.

Igrajmo se zdravo

Igrajmo se zdravo 2014_2Po dvadeset i prvi puta Odred izviđača Savski Gaj provodi aktivnost pod nazivom igrajmo se zdravo. U pravilu je to kišni dan, za izviđače to niti ovu subotu nije bilo iznenađenje, djelatnici Centra za kulturu ustupili su dvoranu za radionice kako ne bi morali podizati veći broj šatora. Nakon što su ekipe iz cijele Hrvatske obišle Zagreb, jer svaka je ekipa imala specifičan zadatak u Gradu, po dolasku u remetinečki Gaj čekao ih je čaj i topli obrok. Potom su ekipe krenule na edukativne izviđačke radionice u dvoranu Centra za kulturu Novi Zagreb.